Menu

Opleiding hondentrimmen

Klik op onderstaande datum om je in te schrijven.

Evenementen

Vind je het leuk om met honden om te gaan? Is het verzorgen van een vacht en het knippen van vachten voor jou een uitdaging? Of is het jouw droom om je eigen trimsalon te starten? Dan is het beroep hondentrimmer iets voor jou. Met onze opleiding hondentrimmen leer jij het vak tot in de puntjes en kun je gediplomeerd aan de slag.

Inhoud

Onderwerpen die aan bod komen:

Theorie

Praktijk

-        Inrichten trimsalon

-        Ergonomisch werken

-        Rassenkennis

-        Vachtkennis

-        Materiaalkennis

-        Huidaandoeningen

-        Gedrag in de trimsalon

-        EHBO

-        Omgang klanten

-        Vachtverzorgingstechnieken

-        Borstel- en kamtechnieken

-        Hanteren & gedrag

-        Wassen & föhnen

-        Plukken, knippen, effileren en scheren

-        Overige handelingen (nagels, ogen e.d.)

-        Gedrag

-        Hygiëne

Lesmateriaal

Bij aanvang van de opleiding ontvang je een map met alle theorielessen. Gedurende de opleiding stel je aan de hand van opdrachten zelf een portfolio samen in voorbereiding op het examen. Samen met de docent maak je afspraken over het meebrengen van honden.

Voor de opleiding moet je zelf professionele scharen en werkkleding aanschaffen. Bij de start van de opleiding adviseren wij jou over de juiste materialen en verkooppunten. Overige materialen zijn aanwezig tijdens de praktijkuren.

Stage

Voor deze opleiding is een stage van minimaal 60 dagen verplicht. Het aanleren van trimvaardigheden vraagt namelijk om veel herhaling en het opbouwen van ervaring. Hiervoor worden stageopdrachten uitgevoerd. Vanuit de opleiding wordt advies gegeven over stageplaatsen.

Examen

Na 18 bijeenkomsten volgt een theorie-examen en een praktijkgericht proefexamen. Ter afsluiting van de opleiding volgt het praktijkexamen, bestaande uit vier onderdelen (plukken, knippen, effileren en scheren). Wanneer alle examens met een voldoende zijn afgerond, ontvang je het Lentiz certificaat Hondentrimmen.

Erkenning

Onze opleiding hondentrimmen is erkend door de vereniging ‘Alles Over Hondentrimmen’. Via onze opleiding kun je met korting lid worden. Zie ook www.allesoverhonden.nl.

Kosten

De kosten voor de opleiding hondentrimmen zijn € 995,- (excl. btw). Dit zijn de kosten voor de 18 bijeenkomsten, het theorie-examen én het praktijkgerichte proefexamen.

Het praktijkexamen, bestaande uit vier onderdelen kost € 280,- (excl. btw; € 70,- per onderdeel). Voor deelgenomen kan worden aan het praktijkexamen moet voldaan zijn aan de stage eisen en opdrachten en moet het theorie-examen met een voldoende zijn afgerond.

Cursusduur

De opleiding bestaat uit 20 bijeenkomsten op zaterdag, van 10.00 – 13.00 uur. Theorie en praktijk worden per zaterdag afgewisseld.

De opleiding start op zaterdag 14 september 2019.

Overige lesdata zijn: 28/9, 12/10, 9/11, 23/11, 7/12, 21/12, 11/1, 25/1, 8/2, 22/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4, 9/5, 30/5, 13/6, 4/7, 11/7 (wijzigingen voorbehouden).